- 200 g szynki konserwowej
- 0,5 puszki kukurydzy
- 0,5 puszki groszku
- 0,5 marchewki
- natka pietruszki
- 6 czarnych oliwek
- poł strąka czerwonej papryki
- 1 l bulionu drobiowego
- 8 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
Marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Szynkę pokroić w kostkę.
Oliwki pokroić w plasterki.
Paprykę pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Szynkę pokroić w kostkę.
Oliwki pokroić w plasterki.
Paprykę pokroić w kostkę.
Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie. Bulion z żelatyną przestudzić.
Do foremek do pieczenia babeczek włożyć gałązkę pietruszki, szynkę i warzywa. Zalać przestudzonym bulionem i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem foremki z galaretą wyjąć z lodówki, na chwilę zanurzyć w ciepłej wodzie i wyłożyć na talerz.
Do foremek do pieczenia babeczek włożyć gałązkę pietruszki, szynkę i warzywa. Zalać przestudzonym bulionem i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem foremki z galaretą wyjąć z lodówki, na chwilę zanurzyć w ciepłej wodzie i wyłożyć na talerz.
Comments
Post a Comment