500 g czerwonej kapusty
szara reneta
sok z 1 cytryny
cebula
3 łyżki oleju
sól
pieprz
- Kapustę poszatkować.
- Wrzucić do garnka z osoloną, gotującą się wodą.
- Gotować 3 minuty, wylać na sitko, dokładnie odsączyć.
- Przełożyć do miski, skropić połową soku z cytryny, ostudzić.
- Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w dobrą kostkę.
- Wymieszać z pozostałym sokiem, a następnie połączyć z kapustą.
- Cebulę drobno posiekać. Dodać do miski z kapustą i jabłkiem.
- Wymieszać, wlać olej.
- Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
zródło:http://lawendowydom.com.pl/najlepsza-surowka-z-czerwonej-kapusty/
Comments
Post a Comment