https://www.mniammniam.com/Pory_w_smietanie-3003p.html
Składniki na pory w śmietanie
Pory oczyścić i pokroić na 2 cm kawałki.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić pory i chwileczkę smażyć - tak żeby nie zbrązowiały.
Podlać wodą i dusić do miękkości.
Śmietanę (ciepłą, a nie z lodówki) wymieszać z koperkiem, czosnkiem i przyprawami, dodać kilka łyżek wody z porów (żeby śmietana się nie zważyła) i wlać do porów. Gotować chwileczkę i od razu podawać.
Śmietanę można zagęścić łyżką mąki.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić pory i chwileczkę smażyć - tak żeby nie zbrązowiały.
Podlać wodą i dusić do miękkości.
Śmietanę (ciepłą, a nie z lodówki) wymieszać z koperkiem, czosnkiem i przyprawami, dodać kilka łyżek wody z porów (żeby śmietana się nie zważyła) i wlać do porów. Gotować chwileczkę i od razu podawać.
Śmietanę można zagęścić łyżką mąki.
6 porów
pęczek koperku
masło
szklanka śmietany 22%
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
pęczek koperku
masło
szklanka śmietany 22%
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Comments
Post a Comment