surówka z czerwonej kapusty





Składniki 
ilość porcji: 4 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 2 winne jabłka
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku










Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 45min. 

  1. Kapustę zetrzeć na tarce lub poszatkować, posolić, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kapusty i wymieszać.
  3. Cebulę posiekać, dodać do surówki, skropić oliwą. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można posypać natką pietruszki.





zródło:
http://allrecipes.pl/przepis/7589/sur-wka-z-czerwonej-kapusty-z-jab-kiem.aspx

Comments